Få hjelp med din stressnakke her! ☆
Logg Inn

Verdens beste foccacia!

oppskrifter May 18, 2020

Jeg tuller ikke, dette er faktisk VERDENS BESTE FOCCACIA!
Jeg baker min på speltmel, men du kan fint bruke det melet du selv ønsker.

Jeg har fått kjempemange positive tilbakemeldinger på denne.
Og flere har nå bedt om oppskriften!

SÅ her er den! 

VERDENS BESTE SPELTFOCCACIA!

Foccaciadeig: 
1 Kg speltmel
1 pakke tørrgjær (blå pakke)
2 ss honning
1-2 ss salt
ca 9 dl lunkent vann

Oljeblanding og "topping": 
1 ts Rosmarin
1 ts Timian
1 ts Oregano
1 ts Basilikum
Soltørkede tomater, Oliven og fetaost etter eget ønske.
Brødet på bildet er kun med oljeblandingen uten tomat, oliven og fetaost. 

Maldonsalt (fingersalt)

FREMGANGSMÅTE: 

  • Sikt melet og gjæret sammen 2 ggr - dette er med på å gjøre brødet ekstra luftig!
  • Bland mel, gjær, honning, salt og tilsett vannet. 
  • Rør alt sammen til en klissete deig. 
  • Finhakk de soltørkede tomatene, evt oliven og fetaost og ha det i røra og rør godt rundt. 
  • Hev deigen over vannbad i 1 time, med plast og håndkle over deigen. 
  • Lag oljeblandingen; Ha oljen i en bolle, tilsett krydderet og rør det sammen. 
  • Legg bakepapir i en langpanne og "hell" den ferdig hevede deigen i en langpanne og fordel utover. 
  • La gjerne deigen hvile i 15 minutter etter at du har fordelt den utover. 
  • Stikk fingertuppene i oljen og lag hull i foccaciaen med fingrene (med olje på fingrene så setter ikke deigen seg fast).
    Stikk massevis av hull over hele foccaciaen. 
  • Skjær den gjerne opp før steking, slik at man lett kan brekke av bitene etterpå. 
  • På den måten fordeler oljen seg bedre inn i hele brødet og gjør det ekstra saftig. 
  • Jeg stikker kniven i oljen og skjærer den opp i biter så godt det lar seg gjøre. 
  • Hell deretter oljen over, og stikk fetaost og oliven nedi deigen om du vil ha dette. 
  • Dryss maldonsalt over hele brødet. 
  • Stek det på 220grader midt i ovnen i ca 15 minutter, til det har fått en gylden og fin skorpe. 
  • La brødet hvile i 15 minutter, og brekk det opp før servering. Smaker best ferskt!

 

Masse LYKKE TIL!
Og du, prøver du deg på dette brødet og deler i sosiale medier, tag meg gjerne!

Du finner meg på facebook og instagram

Klem fra Astrid.