Få hjelp med din stressnakke her! ☆
Logg Inn

Hvorfor har jeg hodepine?

hverdagsaktivitet naprapati treningstips May 12, 2022

En pasientgruppe som ofte dukker opp hos meg på klinikken. 
De fleste av oss har kanskje kjent på hodepine til tider?
Som naprapat jobber jeg for å finne årsak til symptomene du kjenner på.
Det er viktig å lære kjenne deg og din historie, fordi bildet ofte er komplekst, og
hodepine kan ha mange årsaker.

Alt fra dårlig søvn, dårlig mat, for lang tid mellom måltidene, for lite vann, for mye støy, sterke lukter, sterkt lys, alkohol, stress, dårlig holdning eller spente muskler i nakke og kjeve. 

Hodepine er når du har smerter som er lokalisert til hodet, nakke eller ansikt. Kan oppleves på begge sider av hodet, eller ensidig. Den vanligste hodepine-diagnosene er spenningshodepine og kjennes oftest i bakhodet, panne, tinning eller over øyet. Kommer gjerne som et resultat av langvarig statisk arbeid med en dårlig ergonomi, eller for lite pauser. Eksempelvis når du sitter på kontoret. 

Hodepine henger ofte sammen med mye stress, uro, synsfeil eller andre psykiske belastninger.

Mange beskriver spennings-relatert hodepine som om det er å ha på seg en trang hjelm rundt hodet. 

 

Kan man forebygge hodepine?

Javisst! 👇🏻

Du kan skape gode forutsetninger for et liv preget av mindre hodepine om du lever aktivt. Spesielt om du har en stillesittende arbeidshverdag vil aktivitet, bevegelse og trening virke positivt inn på dine smerter. Det viktigste er å få inn godt med pauser gjennom dagen. Varier mellom og stå/sitte, samt få inn noen en aktiv pause både før og etter lunsj.

2 minutter avbrekk kan utgjøre underverker! Og kanskje Stressfri Nakke er for deg? 

Drikk mer vann!


Når kroppen er dehydrert er ofte dette også med på å gi deg hodepine, samt at med mer vann får du naturlige pauser da du oftere må på do 🤪

Jeg bruker gjerne hodepinedagboka aktivt med mine pasienter, det gir et godt bilde av når, og hvor ofte du plages med hodepine. Og deretter lettere å sette inn tiltak for å unngå hodepinen. 

 

Hvordan behandle vondt i hodet?

Først må vi finne ut hva det er som trigger hodepinen din, og hvilken hodepinediagnose du har.

Skjønner du hvorfor det kommer, så er det lettere å gjøre noe med det.

Det viktigste er å ha variasjon. Korte pauser fra det du holder på med. Rulle skuldre, lett tøy, endre arbeidsstilling, lett massasje og pressur kan både forebygge og minske symptomer.
Sjekk ut denne guiden! 

Naprapater behandler hodepine daglig, med svært gode resultater. Det handler om en kombinasjon av behandling på klinikk, egenbehandling og enkle hjemmeøvelser. 

Les mer om behandling av ulike hodepinediagnoser her. 

 

Har du spørsmål om din hodepine eller migrene, benytt  kontaktskjemaet så tar jeg kontakt med deg. Eller du kan bli med i portalen Stressfri Nakke og jobbe med årsakene steg for steg i fellesskap med meg.