Få hjelp med din stressnakke her! ☆
Logg Inn

6 tips til hvordan bli kvitt spenningshodepinen!

livsstil naprapati Jun 09, 2023
spenningshodepine

Spenningshodepine er en vanlig type hodepine som mange mennesker opplever i løpet av livet. Det kan være svært ubehagelig og påvirke ens daglige aktiviteter og livskvalitet. Heldigvis finnes det flere tiltak du kan ta for å lindre og til og med bli kvitt spenningshodepinen.

I denne artikkelen vil jeg dele flere  nyttige tips som kan hjelpe deg med å håndtere denne typen hodepine og forbedre din generelle helse

 1. Sørg for tilstrekkelig hvile og søvn:

  En av de vanligste årsakene til spenningshodepine er stress og mangel på hvile. Det er derfor viktig å prioritere en god natts søvn og å sette av tid til hvile i løpet av dagen. Prøv å etablere en jevn søvnplan, skap et avslappende sovemiljø og unngå koffein og skjermtid rett før leggetid.

 2. Praktiser avspenningsteknikker:

  Avspenningsteknikker som dyp pusting, progressiv muskelavslapning og meditasjon kan bidra til å redusere stressnivået og lindre spenningshodepine. Sett av noen minutter hver dag til å utføre disse teknikkene og la kroppen og sinnet få en velfortjent pause.

 3. Oppretthold en god holdning:

  Dårlig holdning kan føre til anspenthet i nakke- og skulderområdet, noe som kan utløse spenningshodepine. Vær bevisst på kroppsholdningen din, spesielt når du sitter foran en datamaskin eller jobber ved et skrivebord. Sørg for at ryggen er rett, skuldrene senket og hodet er i en nøytral posisjon. Ta jevnlige pauser for å strekke og bevege deg. Tenk deg at det er en heliumballong som trekker deg i issen. da faller som oftest det andre på plass av seg selv. 

 4. Ha en aktiv livsstil: Regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å lindre spenningshodepine ved å redusere stressnivået og frigjøre endorfiner som fungerer som kroppens naturlige smertestillende middel. Finn en treningsform du liker, enten det er å gå turer, sykle, svømme eller trene på treningssenteret. 

 5. Unngå utløsende faktorer:

  Visse matvarer, som for eksempel sjokolade, koffein og kunstige søtningsmidler, kan utløse spenningshodepine hos noen mennesker. Hold deg unna disse matvarene hvis du merker at de påvirker hodepinen din. I tillegg kan sterk lukt, støy og blending også være utløsende faktorer. Prøv å redusere eksponeringen for disse faktorene når det er mulig.

 6. Massasje, egenbehandling og naprapati: 

  Spenningshodepine er noe vi ofte behandler på naprapatbenken hos meg. Ved hjelp av massasje, manipulasjon, tøy og øvelser ser vi raskt gode resultater. Men det er mye du kan gjøre selv også i form av egenbehandling og øvelser. 

For en varig bedring må vi se på livsstil og de individuelle faktorene som trigger din smerte. Gjennom medlemsportalen Sterk og stressfri kan du få hjelp til din spenningshodepine, og delta på nakkevennlig trening for bedre holdning, sterkere rygg og mindre stress.