Få hjelp med din stressnakke her! ☆
Logg Inn

Ny klinikk på Stavsjø, Nes - Ringsaker!!

naprapati stressmestring trening Nov 08, 2023

Velkommen på behandling og hjelp med dine muskel og leddsmerter på klinikken på Stavsjø, Ringsaker!

Jeg hjelper deg med dine muskel og leddsmerter!

Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler 💥

Velkommen på behandling!

Jeg heter Astrid Bergseng Kvil og ble ferdig utdannet som naprapat fra naprapathøgskolan i Stockholm juni 2011.

Etter 2 år som daglig leder ved en klinikk på Hurum startet jeg Kvil Naprapati AS med base på Hamar i 2013.

Etter 10 år på Hamar er det nok en gang på tide med en endring, og klinikken er nå flyttet hjem på Nes, Stavsjø i Ringsaker!

Jeg  er opptatt av å se hele mennesket og har brukt mye tid de siste årene på å hjelpe kvinner med smerter og utfordringer relatert til stress, både på klinikk og gjennom det nettbaserte medlemsportalen sterk og stressfri.


HVA ER NAPRAPATI?

Selve navnet kommer fra det tsjekkiske ordet «napravit» som betyr og korrigere, og greske ordet «pathos» som betyr lidelse eller smerte. Satt sammen betyr det «å korrigere årsaken til smerte»
Yrket oppsto i 1997 da den amerikanske kiropraktoren Oakley Smith formulerte grunntesene for naprapatien.
 
Smith konsentrerte seg om hele kroppen - ikke bare skjelettet, men også muskler og sener som er knyttet til det. På sin studiereise gjennom Europa fikk han kontakt  med tsjekkere som delte hans syn på helhetlig behandling, og en egen skole i naprapati ble grunnlagt i Chicago 1907. Siden den gang har yrket utviklet seg mye, blant annet på grunn av nyere forskning.
 
Naprapati er en sterkt voksende yrkesgruppe i Norge. I vårt naboland Sverige er det naprapatene som står for de fleste behandlinger i muskel og skjelettlidelser pr. År
 
 
HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Når en pasient kommer til en naprapat for første gang, innledes besøket med en anamnese.
For å finne årsaken til pasientens smerter er det viktig å foreta en gjennomgang av pasientens sykdomshistorie og livssituasjon.

Deretter foretas det en rekke kliniske tester for å finne årsaken til smerten. Naprapaten stadfester hvilke strukturer som er påvirket, og om det foreligger nevrologiske eller sirkulatoriske forstyrrelser. Testene avdekker også  eventuelle alvorlige sykdomstilstander, der pasienten oppfordres til å kontakte lege.

Behandlingene varierer mye, avhengig av smertens karakter, årsak og lokalisering. Behandlingen er basert på anerkjente behandlingsmetoder som manipulasjon, mobilisering, artikulerering, triggerpunktbehandling, muskeltøyning, massasje, rehabilitering og trening.

Book din time her:
 
Vi ses på Nes!