Få hjelp med din stressnakke her! ☆
Logg Inn

Hva er frønæring? Og hvordan kan det hjelpe deg i forhold til Stress?

frønæring livsstil Jun 16, 2023
soul frønæring

Frønæring refererer til næringen som er tilgjengelig i frøene til ulike typer planter. Frøene er ofte rike på næringsstoffer som proteiner, sunne fettstoffer, fiber, mineraler og antioksidanter. Disse næringsstoffene er essensielle for planteutvikling og vekst, og de kan også ha flere helsefordeler for mennesker.

Når det gjelder stress, kan frønæring bidra på flere måter:

 1. Næringsrik kosthold:
  Frø kan være en viktig del av et balansert og næringsrikt kosthold. Et sunt kosthold er avgjørende for å opprettholde god fysisk og mental helse, inkludert stressmestring. Frø kan bidra med viktige næringsstoffer som omega-3-fettsyrer, magnesium, vitamin E og B-vitaminer, som alle kan påvirke humør, energinivå og stressnivå positivt.

 2. Omega-3-fettsyrer:
  Visse frø, som blandt annet chiafrø, linfrø og hampfrø, er spesielt rike på omega-3-fettsyrer. Disse fettsyrene har vist seg å ha antiinflammatoriske egenskaper og kan bidra til å redusere stress og angst. Omega-3-fettsyrer er også viktige for hjernens helse og kan forbedre kognitive funksjoner.

 3. Mineraler:
  Frø inneholder ofte mineraler som magnesium, som spiller en rolle i avslapning av muskler og nervesystemet. Magnesiummangel er assosiert med økt stress og angst. Ved å inkludere magnesiumrike frø som gresskarkjerner eller sesamfrø i kostholdet, kan man bidra til å opprettholde et sunt magnesiumnivå i kroppen.

 4. Protein:
  Frø kan også være en god kilde til plantebasert protein. Protein er avgjørende for produksjonen av nevrotransmittere i hjernen som påvirker humør og følelsesmessig velvære. Ved å få nok protein gjennom kostholdet, kan man støtte kroppens evne til å håndtere stress.

Det er verdt å merke seg at frønæring i seg selv ikke er en mirakelkur for stress, men det kan være en del av en helhetlig tilnærming til å håndtere stress gjennom et balansert kosthold og en sunn livsstil.

 

 

Vi mennesker har begrenset evne til å fordøye frøene vi spiser på grunn av det harde frøskallet og innholdet av anti-næringsstoffer. Imidlertid er det noen måter å maksimere utnyttelsen av næringsstoffene i frøene, slik som bløtlegging av frø. Å knuse eller male frøene kan bidra til å bryte ned det harde frøskallet og øke tilgjengeligheten av næringsstoffene.

Eller kaldpressing er en vanlig metode som brukes for å utvinne olje fra frø. Frøene blir først grundig rengjort og deretter presset mekanisk ved bruk av en spesiell oljepresse. Prosessen innebærer å knuse frøene og påføre moderat trykk for å trekke ut oljen. 

Jeg anbefaler frønæring fra Rain international som tilskudd til et ellers variert kosthold. Her er det  kaldpressingsmetoden som benyttes for å få ut de næringsrike oljene fra frøene til Nigella Sativa, Drue Chardonney frø og svart bringebærfrø. 

 

Mer om de ulike frøene i posen SOUL, fra Rain International:

Nigella sativa-olje er også kjent som svartfrøolje eller sortkumminolje. Den utvinnes fra frøene til planten Nigella sativa, som er hjemmehørende i Sørvest-Asia. Nigella sativa-olje har blitt brukt i tradisjonell medisin i mange år og har flere potensielle helsefordeler. Her er noen av de kjente egenskapene og bruksområdene til nigella sativa-olje:

 1. Antiinflammatorisk og antioksidantaktivitet: Nigella sativa-olje inneholder flere aktive forbindelser, inkludert tymokinon, som har vist seg å ha antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper. Disse egenskapene kan bidra til å redusere betennelse i kroppen og beskytte cellene mot skader forårsaket av oksidativt stress.

 2. Immunmodulerende egenskaper: Oljen har blitt studert for sin evne til å styrke immunsystemet. Den kan bidra til å regulere immunresponsen og styrke kroppens naturlige forsvar mot sykdommer og infeksjoner.

 3. Antibakteriell og antifungal aktivitet: Nigella sativa-olje har vist seg å ha antibakterielle og antifungale egenskaper. Den kan være effektiv mot en rekke bakterier og sopp, inkludert noen som er resistente mot vanlige antibiotika.

 4. Magehelse: Oljen har tradisjonelt blitt brukt for å lindre mageproblemer som fordøyelsesbesvær, gass og oppblåsthet. Den antas å ha karminative egenskaper som kan hjelpe til med å berolige mage- og tarmsystemet.

 5. Hud- og hårpleie: Nigella sativa-olje brukes også i kosmetikk på grunn av sine potensielle fordeler for hud og hår. Den kan bidra til å fukte huden, berolige irritasjon og bidra til hårets helse og glans.

 

 

Drue chardonnay-olje, også kjent som druefrøolje, er en vegetabilsk olje som utvinnes fra frøene til chardonnay-druen (Vitis vinifera). Denne oljen er kjent for sine mange fordeler og bruksområder. Her er noen av de kjente egenskapene og bruksområdene til drue chardonnay-olje:

 1. Rik på antioksidanter: Drue chardonnay-olje er en utmerket kilde til antioksidanter, spesielt proantocyanidiner. Disse antioksidantene bidrar til å beskytte cellene mot skader forårsaket av oksidativt stress og frie radikaler. Antioksidantene kan bidra til å redusere tegn på aldring, bekjempe betennelse og opprettholde en sunn hud.

 2. Fuktighetsgivende for huden: Oljen er lett og absorberes raskt i huden uten å etterlate en fet følelse. Den er kjent for sin fuktighetsgivende effekt og kan bidra til å mykgjøre og berolige tørr og irritert hud. Drue chardonnay-olje er også egnet for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud.

 3. Beskyttelse mot solskader: På grunn av sin høye konsentrasjon av antioksidanter kan drue chardonnay-olje bidra til å beskytte huden mot skader forårsaket av solens UV-stråler. Den kan brukes som et naturlig tillegg til solkrem for å forsterke beskyttelsen mot solskader og bidra til å redusere forekomsten av solrelaterte hudproblemer.

 4. Hårpleie: Drue chardonnay-olje kan også brukes til å pleie og styrke håret. Oljen kan bidra til å gjenopprette fuktighet, glans og mykhet i tørt og skadet hår. Den kan også hjelpe til med å temme krusete hår og redusere splittede tupper.

 

Svart bringebærfrøolje, også kjent som rubus idaeus-frøolje, utvinnes fra frøene til svarte bringebær (Rubus occidentalis). Denne oljen er kjent for å ha flere gunstige egenskaper og bruksområder. Her er noen av de kjente egenskapene og bruksområdene til svart bringebærfrøolje:

 1. Høy konsentrasjon av antioksidanter: Svart bringebærfrøolje er rik på antioksidanter som vitamin E, vitamin A og omega-3 og omega-6 fettsyrer. Disse antioksidantene bidrar til å bekjempe frie radikaler og beskytte cellene mot oksidativt stress og tidlig aldring.

 2. Hudpleie: Oljen er kjent for sine fuktighetsgivende og beroligende egenskaper for huden. Den kan bidra til å redusere tørrhet, kløe og irritasjon i huden. Svart bringebærfrøolje er også gunstig for personer med sensitiv hud, og den kan hjelpe til med å redusere forekomsten av hudproblemer som eksem og rosacea.

 3. Beskyttelse mot solskader: Svart bringebærfrøolje har naturlige solbeskyttende egenskaper. Den inneholder naturlige UV-filtere, spesielt en form for vitamin E som kalles tocotrienoler. Disse kan bidra til å beskytte huden mot skadelige virkninger av solens UV-stråler og redusere risikoen for solskader.

 4. Antiinflammatorisk effekt: Oljen har antiinflammatoriske egenskaper som kan hjelpe til med å redusere betennelse i huden. Dette kan være nyttig for personer med hudproblemer som akne, dermatitt eller psoriasis.

 5. Hårpleie: Svart bringebærfrøolje kan også brukes til å pleie håret. Den kan bidra til å fukte og mykgjøre håret, samt styrke hårrøttene og redusere skader forårsaket av frie radikaler.

 

Alle disse frøoljene finner du i en liten konsentrert pose med SOUL, fra Rain International. I tillegg finner du D-Ribose, mer om det nedenfor. 

 

D-Ribose er en type sukker som finnes naturlig i kroppen og er en viktig komponent i syntesen av adenosintrifosfat (ATP), som er kroppens primære energimolekyl. D-Ribose er kjent for sin rolle i energiproduksjon og er assosiert med flere helsefordeler. Her er noen av de kjente egenskapene og bruksområdene til D-Ribose:

 1. Økt energi og utholdenhet: D-Ribose spiller en viktig rolle i syntesen av ATP, som er essensielt for energiomsetningen i cellene. Ved å tilføre tilstrekkelig D-Ribose kan man bidra til å øke nivåene av ATP i kroppen, noe som kan føre til økt energi, utholdenhet og bedre fysisk ytelse, spesielt under intens trening eller i tilfeller av kronisk utmattelse.

 2. Hjertehelse: D-Ribose har vist seg å være gunstig for hjertet. Fordi hjertemuskelen er energikrevende, kan D-Ribose bidra til å forbedre energitilførselen til hjertemuskelen og øke hjertets evne til å pumpe blod effektivt. Dette kan være spesielt viktig for personer med hjertesykdom eller de som har gjennomgått hjerteproblemer.

 3. Muskelgjenoppretting: D-Ribose kan bidra til å redusere muskelstivhet og øke restitusjonstiden etter trening eller fysisk anstrengelse. Ved å tilføre D-Ribose etter intense treningsøkter kan man fremskynde muskelgjenopprettingen og redusere muskelømhet.

 4. Fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom (ME/CFS): D-Ribose har vist seg å være lovende som et supplement for personer med fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom. Disse tilstandene er kjennetegnet av vedvarende utmattelse og muskelsmerter. D-Ribose kan bidra til å gjenopprette energinivåene i kroppen og redusere symptomer som utmattelse og muskelsmerter.

 

Vil du lese mer om frønæring, hva det kan gjøre for deg, eller ønsker å teste ut frønæringen fra Rain International, så er det velkommen til å kontakte meg - les mer her.